✉️ #TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma. Přihlaste si #newsletter.

Velké změny ve Fotky Google a Disku Google. Za uložené fotografie se bude platit, za dokumenty také. A není to všechno.

Od Rychlofky

Velké změny u Google. Za uložené fotografie se bude platit, za dokumenty také a pokud nebudete učet dva roky používat, obsah může být smazaný.

Od 1. června 2021 začnou všechny nahrávané fotky zabírat místo (ze základních 15 GB nebo koupeného prostoru), stejně tak jako nové dokumenty, tabulky, prezentace, kresby, formuláře a jamy (tam bude hodně zajímavé jak Google počítá velikost).

Do této doby uložených fotek a souborů se to netýká. Cílem je přimět uživatele zaplatit si Google One.

Přestane platit i  rozlišení kvality fotek na originální (zabíralo místo) a “vysoká” (nezabíralo).

Nově se můžete podívat na odhad jak dlouho vám prostor vydrží (pro G-Suite nefunguje) a zjistit co vám zabírá nejvíce místa (v G-Suite také nefunguje).

Nepoužívání dva roky může vést k mazání obsahu, stejně jako překročení dostupného místa po dobu dvou let – a poté co nezareagujete na varování a neuděláte úklid. Hodit se tedy bude určitě Jak stáhnout všechny fotky z Fotek Google (Google Photos) a Kam přejít z Fotek Google (Google Photos) před zpoplatněním. Alternativy pro Google Photos

Podrobnosti v An update to storage policies across your Google Account