#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Příběh “napadení” Juniper Networks se zamotává o roli NSA a šifrování, které bylo záměrně vytvořeno tak, aby ho bylo možné dešifrovat.

Od Rychlofky

Příběh “napadení” Juniper Networks se zamotává o roli NSA a šifrování, které bylo záměrně vytvořeno tak, aby ho bylo možné dešifrovat. Byla to právě NSA, kdo tyhle zadní vrátka dostal do síťovýcgh zařízení (nejen) od Juniper Networks. O pár let později se čínským hackerům APT-5 podařilo algoritmus rozlousknout a poté pozměnit pro vlastní účely. Dlouhý příběh v Juniper Breach Mystery Starts to Clear With New Details on Hackers and U.S. Role a tomto vlákně na Twitteru.

Až tak nové to samozřejmě není, viz Juniper Networks ze svých zařízení odstraní kód spojený s NSA a Nepřekvapuje: V NSA věděli o díře v routerech Juniper. Ale nechali si to pro sebe.