#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Německé vládní organizace musí do konce roku zrušit Stránky na Facebooku (AKTUALIZOVÁNO)

Od Rychlofky

Německé vládní organizace musí do konce roku zrušit Stránky na Facebooku. Tamní komisař pro ochranu údajů to nařídil s ohledem na to, že Facebook nedokáže zajistit ochranu dat uživatelů v souladu s německým ani unijním právem. Stejně problematicky na tom je Clubhouse, Tiktok či Instagram. 

Dodatek [02.07.21] Originál dopisu nenařizuje ukončení ale důrazně doporučuje.

Ein längeres Abwarten ist mir angesichts der fortdauernden Verletzung des Schutzes personenbezogener Daten der Nutzerinnen und Nutzer nicht möglich. Sofern Sie eine Fanpage betreiben, empfehle ich Ihnen daher nachdrücklich, diese bis Ende diesen Jahres abzuschalten.

Vzhledem k pokračujícímu porušování ochrany osobních údajů uživatelů nemohu déle čekat. Pokud provozujete fanouškovskou stránku, důrazně vám doporučuji, abyste ji do konce tohoto roku zrušili.