#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Apple muselo přiznat, že došlo k hacknutí 128 milionů uživatelů. Došlo k tomu v roce 2015

Od Rychlofky

Apple muselo přiznat, že došlo k hacknutí 128 milionů uživatelů iPhone. Došlo k tomu v roce 2015 kdy se neznámým útočníkům podařilo dostat malware do tisíců aplikací v App Store – XCodeGhost se pak dostal až do zařízení uživatelů. Tehdy se předpokládalo, že by mohlo jít o stovky milionů zasažených lidí, ale Apple žádné informace neposkytlo.

Až soudní spor Epic vs. Apple přinesl zveřejnění e-mailů ukazujících na zásadní dopad.  128 milion lidí si stáhlo některou z 2500+ zavirovaných aplikací.  55 % z Čína, ale 18 milionů jich bylo z USA.  Apple v té době nevědělo jak reagovat a napadení uživatelé se tak o nebezpečí vůbec nedozvěděli. 

Velmi zajímavé čtení v The Fortnite Trial Is Exposing Details About the Biggest iPhone Hack On Record

Dění v roce 2015 viz Malware se podařilo dostat přímo do App Store, zkontrolujte si váš iPhone, Apple žádá vývojáře, aby prověřili, že nemají infikované Xcode. a Knihovny/frameworky třetí strany pro iOS mohou skrývat velká překvapení.