#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Na prodej jsou data 500 milionů uživatelů Linkedin. Opět získaných “scrappingem”

Od Rychlofky

Na prodej jsou data 500 milionů uživatelů Linkedin. Opět získaných “scrappingem”, tedy strojovým stahováním všeho, co je možné z webu Linkedin získat, tedy nejde ani o hack, ani o únik. V článku od Business Insideru je i zmínka o tom, že jde o dvě třetiny uživatelů, které Linkedin má (ano, Linkedin je miniaturní sociální síť roky vykazující počty založených účtů jako počty uživatelů). V prodávaných datech jsou jména. e-maily, telefonní čísla, zaměstnání, pohlaví, odkaz na profil, odkazy na další profily na sociálních sítích a další informace. Detaily v Scraped data of 500 million LinkedIn users being sold online, 2 million records leaked as proof.

TIP: Jak zjistíte, jestli vaše údaje jsou v „úniku“ 533 milionech dat o uživatelích z Facebooku? a Údaje o více než 500 milionech uživatelů Facebooku jsou dostupné v hackerském fóru. jsou užitečné související čtení