#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Substack je médium ale odmítá to připustit.

Od Rychlofky

Substack je médium ale odmítá to připustit. Část úspěchu Substacku je způsobena tím, že tajně platí skupině autorů. Ti za peníze a další formy odměn tvoří obsah, který výrazně přispívá k růstu Substacku. V Here’s why Substack’s scam worked so well upozorňují ale například na to, že pokud Substack funguje tímto způsobem, tak by měl fungovat jako klasické médium. Ne se vydávat za “službu” na posílání newsletterů.

A samozřejmě je tam řeč i tom, že “vidina velkých výdělků” na Substacku vyvolaná těmito uměle vytvořenými newslettery je další díl nedostatku transparentnosti. Většina těch co si na Substacku pořídí newsletter si totiž na žádné výdělky nesáhnou. Nemluvě o tom, že Substackem (tajně) placený obsah je velmi často když už ne za hranou, tak silně kontroverzní. Až po tu úroveň, že vybraní autoři mohou porušovat pravidla.