#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Uživatelé Parleru se dostali do Kapitolu. Ukazují to GPS data v ukázce toho jak sociální sítě narušují soukromí

Od Rychlofky

Uživatelé Parleru se dostali do Kapitolu. Ukazují to GPS data v ukázce toho jak sociální sítě narušují soukromí a zároveň jak uživatelé Parleru na soukromí nikdy nemysleli. Parler u všech příspěvků nechával polohu a z fotografií neodstraňoval metadata. Navíc umožňoval strojově zpracovat všechny příspěvky i fotky a po hacknutí (Parler byl v posledních dnech existence kompletně hacknut.) včetně “smazaných” příspěvků. Via Parler Users Breached Deep Inside U.S. Capitol Building, GPS Data Shows

Sami uživatelé Parleru navíc tvrdí, že zakázat Parler bylo zbytečné, že lidé co vnikli do Kapitolu se svolávali na Facebooku a Parler v tom žádnou roli nehrál. Výše uvedení zjištění ale ukazuje něco zcela jiného. Samozřejmě i Facebook má k dispozici data o pohybu lidí v okolí i uvnitř Kapitolu v předmětnou dobu.

Výše uvedené zjištění zároveň ukazuje i na to, jak hluboce se mohou mýlit někteří novináři.