#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Who’s in Town je další aplikace, která z Instagramu doluje polohové informace.

Od Rychlofky

Who’s in Town je další aplikace, která z Instagramu doluje polohové informace. Můžete začít  uzavírat sázky, jak dlouho bude existovat, protože řada předchozích podobných aplikací velmi rychle skončila. V App Store prozatím zde, pro Android musíte stáhnout APK. 

Wired to v This App Lets Your Instagram Followers Track Your Location doprovází doporučení, abyste v Instagramu nesdíleli informace o poloze. Což je obecně platné a užitečné pravidlo pro všechny sociální sítě i nahrávání fotek na Internet. Who’s in Town posbírá údaje z příspěvků i Stories a udělá mapu dostatečně ilustrující jakou stopu po sobě zanecháváme .

Pro vyzkoušení se musíte registrovat a zaplatit, 199 Kč za měsíc,1 950 Kč za rok, samozřejmě s automatickým obnováváním.

Autor je už známý z minulosti, vytvořil aplikaci ChatWatch, ta umožňovala šmírovat ve WhatsApp přes tamní Status. V App Store ani Google Play nevydržela a vedla k tomu, že Facebook podobné využívání znemožnil. Autor říká, že doufá v totéž u této nové aplikace. Dobrá provokace.