#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook urychlil spuštění Reels, “TikToku” uvnitř Instagramu. Nepovedená kopie a nedodělek.

Od Rychlofky

Facebook urychlil spuštění Reels, “TikToku” uvnitř Instagramu. Nejspíš v reakci na prohlubující se problémy TikToku v USA a to, že Microsoft chce americkou částí TikToku koupit. Via Facebook launches TikTok-like product inside Instagram a Introducing Instagram Reels. Budete-li je hledat, tak v Příbězích jako jednu z možností tamní kamery. A nečekejte nic intuitivního, snadného ani logického jako je to v TikToku. Tohle kopírování se zatím moc nepovedlo. Reálně jsou to vlastně jenom původní Stories které zůstanou a nezmizí po 24 hdoinách.

Pokud budete chtít vidět “cizí” Reels tak musíte do Explore (Lupa). tam hned nahoře je možné spustit Reels, tedy v zásadě “čtvrtý” Instagram (vedle klasického. Příběhů a IGTV). Skutečnost je ta, že Reels jsou v zásadě jenom Stories/Příběhy, nic jiného. Jediné co mají navíc je jiný způsob konzumací – ne vodorovné automatické ale svislé kdy musíte odsouvat jedno video za druhým (jako v TikToku).

Vaše vlastní Reels jsou přístupné na vašem profilu pomoci nové ikonky (druhá odleva – je vidět na pravém obrázku níže).

2020-08-05 20_19_36-Introducing Instagram Reels