#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

ByteDance a Microsoft čekají na rozhodnutí Bílého Domu. Prezident Trump se nechal slyšet, že koupi “US” TikToku Microsoftem nedovolí.

Od Rychlofky

ByteDance a Microsoft čekají na rozhodnutí Bílého Domu. Prezident Donald Trump se totiž nechal slyšet, že koupi “US” TikToku Microsoftem nedovolí. Celá ta “koupě” je tak jako tak velmi originální. Microsoft by chránil data amerických občanů a další americká společnost by provozovala TikTok.

Trump ovšem tvrdí, že TikTok v USA zakáže. Proti čemuž TikTok bojuje upozorňováním, že tam má 100 milionů uživatelů a slibuje, že k stávající tisícovce zaměstnanců v USA najme dalších 10 tisíc. Aby toho nebylo málo, přidali 1 miliardu dolarů pro tvůrce obsahu v USA.

Argumentují i tím, že americká data jsou v Americe a přístup k ním je striktně hlídaný. A také tím, že největší investoři TikToku jsou z USA.

Via ByteDance and Microsoft deal for TikTok to stay in the U.S. waits for White House ruling

global-tiktok-downloads-by-quarter