#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Neznámý startup umí najít člověka online podle jediné fotografie, která nemusí být ani kvalitní.

Od Rychlofky

Neznámý startup umí najít člověka online podle jediné fotografie, která nemusí být ani kvalitní. Clearview AI své služby poskytuje stovkám orgánu a organizacím činným v trestním řízení. Pomáhá v tom databáze 3 miliard fotografií, které stáhnuli z Facebooku, YouTube, Venmo a milionů dalších webů.

Jediný kdo má lepší a rozsáhlejší sbírku může být snad jedině Facebook, který navíc fotografie má perfektně označené, rozpoznané a včetně časového vývoje.

Fascinující čtení v The Secretive Company That Might End Privacy as We Know It ve kterém navíc zjistíte, že zakladatelem je Richard Schwarz a finance poskytuje Peter Thiel, nechvalně známý nejenom z Facebooku, ale hlavně pro Palantir.

Asi nepřekvapí, že tenhle monstrózní šmírovací nástroj obhajují tím, že přece bojují proti nejsilnější kriminalitě.

Další články o Clearview AI a související

2020-01-18 19_15_46-Clearview - Technology to help solve the hardest crimes

2020-01-18 19_15_53-Clearview - Technology to help solve the hardest crimes2020-01-18 19_16_02-Clearview - Technology to help solve the hardest crimes