Neustálá připomínání žádostí o přístup k poloze či Bluetooth způsobují obavy u vývojář aplikací na iPhone.

Neustálá připomínání žádostí o přístup k poloze či Bluetooth způsobují obavy u vývojářů aplikací na iPhone. Obávají se, že záplava upozornění (začala od iOS 13 a je opravdu obtížně přijatelná) odradí uživatele. Apple to tak možná zamýšlelo a chce u uživatele naučit, že nemají každé aplikací dávat práva přístupu k lokačním informacím ani Bluetooth, bohužel je to ale typicky přehnané a pokud skutečně potřebujete aplikaci práva dát, trvá to velmi dlouho, než se vás telefon přestane zbytečně ptát. Viz iPhone Update Reminds Users—Again and Again—of Being Tracked.

Jak to celé funguje viz  Aplikace nově musí žádat o práva k Bluetooth. Kde na iPhone odebrat aplikací přístup k Bluetooth? a Jak je to s přístupem aplikací k informacím o poloze

825-2019-09-28-08.43.25