#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Shopify CEO: Pro úspěch není nutné enormně pracovat. Toxická kultura upracování se k vyhoření až smrti v praktických ukázkách

Od Rychlofky

Shopify CEO: Pro úspěch není nutné enormně pracovat. On sám je doma v 17:30 každý den. Přesto se mu podařilo vybudovat společnost s ohodnocením 48 miliard dolarů. Celé je to reakce na původní tweet Ryana Selkise ve kterém tvrdil, že pokud je vám dvacet a nepracujete  celé noci a víkendy tak nemůžete mít úspěšnou kariéru.

2019-12-28 09_05_37-Window.png

Vyvolal tím vlnu nesouhlasných komentářů od dalších velmi úspěšných podnikatelů. Jason Fried (Basecamp) například označil firmy vyžadující něco takového za rozbité a za problém jejich managementu. Povedené je i toto vlákno.

Shrnutí v The CEO of $48 billion Shopify says long hours aren’t necessary for success: ‘I’m home at 5:30pm every evening’