#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Vypadá to jako (populární) chatovací aplikace. Ve skutečnosti je ToTok nástrojem špionáže (nezameňovat s TikTok) používaným vládou

Od Rychlofky

Vypadá to jako (populární) chatovací aplikace. Ve skutečnosti je ToTok nástrojem špionáže (nezaměňovat s TikTok) používaným vládou UAE pro sledování všech konverzací, pohybů, vztahu, schůzek  zvuků a fotografií těch, kdo si aplikací nainstalují na mobilní telefon. Čtěte v New York Times v It Seemed Like a Popular Chat App. It’s Secretly a Spy Tool.

Z Google Play i z App Store je ToTok už pryč, web má aktivní na totok.ai a provozovatelé tam uvádějí, že jde o “dočasnou nedostupnost” vlivem “technických problémů”.

Můžete to konfrotovat s FaceTime alternative ToTok is a spy tool, purged from App Store či Uninstall This Alleged Emirati Spy App From Your Phone Now a případně i Messaging app ToTok is reportedly a secret UAE surveillance tool

Techničtější pohled najdete v Mass Surveillance, is an (un)Complicated Business. Kde mimo zjistíte i to, že ToTok v Podmínkách užití celé to šmírování měl uvedené.

2019-12-23 12_17_43-News - ToTok Messenger.png