#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Úrazy způsobené či spojené s telefony se staly častější od uvedení iPhone.

Od Rychlofky

Úrazy způsobené či spojené s telefony se staly častější od uvedení iPhone. Tedy alespoň takto to pojali v Cellphone-related head injuries became more common after the iPhone was released a jiný úhel pohledu je v Explosions, broken noses, Pokemon woe: study finds surge in phone injuries. Celé je to zajímavé v tom, že základem jsou lékařské statistiky (USA)úrazů kde hrál roli mobilní telefon. Ať už že vás někdo poranil přímo telefonem nebo jste si při koukání do displeje způsobili úraz sami. Například zlomený nos (33 % úrazů se týká hlavy), poškození mozku, ale najdou se i případy smrti. Počty úrazů navíc rok co rok stoupají. A nechybí ani úrazy v autě při řízení a současném hraní Pokémon GO.

1600-pexels-man-wearing-black-zip-jacket-holding-smartphone-surrounded-by-grey-concrete-buildings-775091-man-wearing-black-zip-jacket-holding-smartphone-surrounded-775091.jpg