#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Herní konzole jsou v ohrožení. Konkurují jim mobily, tablety a nově i cloud.

Od Rychlofky

Herní konzole jsou v ohrožení. Konkurují jim mobily, tablety a nově i cloud. Věnuje se tomu WSJ ve Videogames Head for the Clouds a staví to na uvedení Google Stadia a tomu, že nové verze konzoli (PlayStation a Xbox) jsou v nedohlednu. Podle analytiků totiž má právě příští generace herních konzolí být tou poslední než herní průmysl přejde na streaming. Jiní to ale zpochybňují. Vcelku logicky a správně upozorňují hlavně na to, že pro rozšíření herního streamingu je nutné mít odpovídající síťovou infrastrukturu. Tu ale prozatím nemáme – pomalé sítě, vysoká zpoždění a všudypřítomné FUP vs vysoké ceny “neomezeného” Internetu.

TIP: Co je to streaming her, jak to funguje a čím je to komplikované a Nákupní rádce: Koupit herní konzoli nebo herní počítač? jsou dvě místa kam můžete pokračovat

google-stadia