#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

FTC žaluje Match Group (vlastní Tinder, OKCupid, Hinge, Match atd) pro podvodné obchodní praktiky

Od Rychlofky

FTC žaluje Match Group (vlastní Tinder, OKCupid, Hinge, Match atd) pro podvodné obchodní praktiky na Match.com.  Match Group podváděním přiměl stovky tisíc uživatelů ke koupi předplatného, zákazníky vystavovali riziku podvodů a věnovali se dalším zavádějícím a neférovým praktikám. Včetně ignorování záplavy botů a podvodníků a těžení z jejich existence.

Na Match.com je 25 až 30 % registrací podvodných, ve velkém jede phishing, romantické podvody, podvodná inzerce a vydírání. V některých měsících mezi roky 2013 až 2016 bylo více než poloviny komunikace na Match.com podvod.

TIP: Jak se bezpečně chovat na seznamce TinderJak bezpečně používat internetové seznamky je dost důležité čtení

Match uživatelům dokonce posílali upozornění na nový kontakt od účtů, které již byly identifikovány jako bot či podvodník.

V číslech šlo o 499 691 uživatelů, kteří si na základě e-mailu s podvodníkem zaplatili předplatné. Poté co se pokoušeli předplatného zbavit, bylo jim to znemožňováno.

Detaily v Dating app maker Match sued by FTC for fraud

Screen-Shot-2019-09-26-at-2.57.37-PM.png