#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Huawei Mate 30 nebude mít předinstalované Google aplikace.

Od Rychlofky

Huawei Mate 30 nebude mít předinstalované Google aplikace. Nový 5G model by měl být uveden 19. září. Nový Harmony OS (Huawei oznámil vlastní operační systém. Náhradou Androidu ale není) přímo od Huawei pro mobilní telefony není (a nejspíš nebude dříve než příští rok).

Uživatelé si aplikace od Google nicméně teoreticky  budou moci stáhnout, nainstalovat a používat, ale celé je to stále prozatím nejisté. Zákaz obchodování s Huawei by totiž měl znamenat i znemožnění přístupu do Google Play. Proto například Huawei might launch the Mate 30 without Play Store and Google apps zmiňuje i podstatně komplikovanější variantu, tedy chybějící obchod Google Play. Tu BBC v  The drama surrounding Google and Huawei’s new phone – explained přímo nezmiňuje.