#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Dodavatelé Microsoftu naslouchají tomu, co si říkáte na Skype a Cortaně. Vzorky hovorů, ale i dokument a screenshoty

Od Rychlofky

Dodavatelé Microsoftu naslouchají tomu, co si říkáte na Skype a Cortaně. Vzorky hovorů, ale i dokument a screenshoty, jsou vyhodnocovány s ohledem na funkčnost překladače (ten je součástí Skype od roku 2015). K Google, Apple a Amazonu tak (logicky) můžete přidat i další společnost, kde se vaše případné soukromí dostane ke zcela cizím lidem. Motherboard navíc získal získal příklady, které mu dodavatel zcela bez problémů mohl předat. Překlady navíc mají být dílem AI, ale některé z nich jsou prováděny živými lidmi. Viz Revealed: Microsoft Contractors Are Listening to Some Skype Calls

Do toho co se mezitím dělo u ostatních společností vás uvede V Apple a Google pozastavili monitorování hlasových nahrávek lidmi,  Záznamy ze Siri se také dostávají k cizím lidem. Apple (pochopitelně) dělá totéž co Amazon či GoogleZáznamy z hlasových asistentů od Google, Apple i Amazonu poslouchají živí lidé.

skype-logo