#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Strava znemožnila přístup k API pro Relive. Vaše data opět nejsou vaše. #fail

Od Rychlofky

Strava znemožnila přístup k API pro Relive. Aplikaci sloužící k vytváření videí ukazujících aktivity uživatele z dat získaných z fitness aplikací (také Garmin, Suunto, atd).  Relive přitom v minulosti bylo opakovaně Stravou propagováno a doporučováno.

2019-07-13 07_46_01-Window.png

E-maily poslaný uživatelů Relive od Stravy.

Celá tahle kauza podle všeho má základ v tom, že Relive chtělo do aplikace dodat sociální funkce, tedy něco co Strava má přímo v aplikaci (můžete tam sledovat další sportovce a komunikovat s nimi) a problémem je je nejspíš i to, že Strava zakazuje ze získaných dat provádět analýzy a navíc je kombinovat s dalšími daty.

Právě kombinace dat ze Stravy s daty z dalších zdrojů byly podle Strava cuts off Relive: Here’s what actually happened tím největším problémem. Což je tradiční zásadní problém, že Strava vlastní vaše osobní data a údaje a vy sami nemáte právo je volně používat.

TIP: V??‍♀️Fitness, sport trackery, pohyb, životní styl najdete řadu tipů týkající se Stravy a dalších podobných aplikací.