#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Boeing outsourcoval software pro 737 Max do “levné” Indie. Fascinující čtení.

Od Rychlofky

Boeing outsourcoval software pro 737 Max do “levné” Indie. Kompletní příběh v Boeing’s 737 Max Software Outsourced to $9-an-Hour Engineers je na jednu stranu tendenční “Indové za 9 USD vs. lokální za 40 USD” postavené na tom, že indický dodavatel byl neschopný (ve skutečnosti pracoval na obrazovkách pro cestující, nikoliv na problematickém software pro řízení letadla).

Na straně druhé je to ale velmi poučný celkový příběh o tom, jak na počátku tohoto století zavládla mánie vše outsourcovat a masivně ušetřit náklady. Kde zmiňují to, že možná programátor z Indie má hodinovku 9 dolarů, ale jeho existence stála až desetinásobek pro nutnost kontroly, řízení, špatné práce, opakovaného zadávání, neschopností pochopit zadání.

Vtipná je i zmínka o moskevském vývojovém centru, které potřebovalo 18 krát poslat zadání, než pochopili, že detektory kouře musí být napojeny na zdroj elektřiny. Fascinující čtení.

2019-07-03 06_16_10-Window.png