#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Google Disk a Google Fotky se v červenci oddělí. Důvod, podle Google, je ten, že spojení je pro uživatele matoucí.

Od Rychlofky

Google Disk a Google Fotky se v červenci (od 10. července) oddělí. Důvod, podle Google, je ten, že spojení je pro uživatele matoucí. Zčásti s tím lze souhlasit byť jednou z vedlejších otázek je, zda ještě někdy budou Fotky Google použitelné tak snadno jako předchozí podoba.

Změna každopádně přinese to, že složka Google Photos na disku Google zůstane (nic co tam máte nezmizí), nebudou se ale přidávat nové fotografie z vašeho mobilu. Nebude to fungovat ani opačně, pokud něco přidáte do Google Disku, neobjeví se to ve Fotkách, stejně jako přestane fungovat smazání v obou.

Jak se to projeví na Google Backup and Sync prozatím není vůbec jasné (to ale funguje pouze na počítači).

TIP: Jak funguje Zálohování a synchronizace od Google (náhrada za Google Disk)? Zásadní tipy pro používání

Na mobilní telefonu bude aplikace Google Photos stále nahrávat fotky do cloudu – objeví se ale jen v Google Photos (má samostatnou webovou adresu, kterou je v zásadě už několik let k ničemu a bohužel jako náhrada zrušeného Picasa použitelná není).

Z Google Fotek si budete moci “překopírovat” fotku do Disku Google, ale pak to může znamenat, že zabere dvakrát tolik místa.   J

Jestli vám tohle připadá minimálně stejně zmatené, tak vítejte do klubu. Teoreticky můžete začít studovat Upcoming changes to Google Photos & Google Drive.