#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

DailyMail v červnové aktualizace algoritmů Google přišel o polovinu denní návštěvnosti.

Od Rychlofky

DailyMail v červnové aktualizace algoritmů Google přišel o polovinu denní návštěvnosti. Viz DailyMail: 50% Drop In Traffic After Google June 2019 Core Update a nutno dodat, že to není až tak nic zvláštního. V únorové aktualizaci se totéž projevilo na @365tipů, kde do dubna návštěvnost klesla prakticky také na polovinu oproti lednu. U DailyMail je otázka, zda to opravdu je “protože Google” – v odkázaném článku je docela zajímavé čtení.

Nutno dodat, že vyhodnotit ztrátu z červnové aktualizace (5. červen) bude chtít trochu více času. Všechny aktualizace algoritmů u Google mívají běžně projevy ještě několik týdnů po nasazení.

2019-06-07 18_42_00-Statistiky ‹ @365tipu - Tipy a triky — WordPress.com.png

Měsíční návštěvnost @365tipu – WordPress používá google Analytics a graf ukazuje tedy návštěvy podle GA. První pokles v červnu 2017 bylo stěhování z 365tipu.wordpress.com na 365tipu.cz