#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook zaměstnává stovky lidí, kteří čtou a označují příspěvky. Všechny, ne pouze ty “veřejné”. Nový skandál je tu

Od Rychlofky

Facebook zaměstnává stovky lidí, kteří čtou a označují příspěvky. Všechny, ne pouze ty “veřejné”. Čtenáři vašich příspěvků jsou klasicky externí dodavatelé a Facebook je nechává kategorizovat příspěvky aby lépe “pochopil” co lidé na Facebook vkládají. Vyhnout se tomu nemůžete a Facebook trvá na tom, že tohle další zásadní narušování soukromí prostě potřebuje.

Tým externistů procházel příspěvky dokonce až zpět do roku 2014. Každý z označujících vidí na 700 příspěvků denně a pocházejí z Indie, Rumunska, Manily a Filipín.

Další týmy procházejí videa a hledají citlivá témata a nevhodné výrazy, zejména proto, aby Facebook inzerentům pomocí “AI” umožnil vyhnout se nevhodným videím. Viz Facebook ‘labels’ posts by hand, posing privacy questions

Facebook posuzuje jak hlasitě si pouštíte video a zda v HD.