#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Když vám někdo za 18 měsíců slíbí patnáctinásobek investice tak nepomůže ani když je to v Bitcoinech.

Od Rychlofky

Když vám někdo za 18 měsíců slíbí patnáctinásobek investice tak nepomůže ani když je to v Bitcoinech. A už vůbec nepomůže, když do toho dáte 1.5 milionu dolarů životních úspor. Lidská hloupost je stále stejná a podvodníci vlastně také. Viz Jersey man puts $1.5M life savings in Bitcoin scam, loses everything a nutno dodat, že tu velkou část onen muž podvodníkům dával postupně po celou dobu. Měl dost času na poučení, ale i tohle patří k těmto schématům. Píší o tom ještě v Scammers dupe Islander out of £1.2m life savings a zmiňují i podvodné mail o “hacknutí počítače” a vyžadování platby v Bitcoinech za nezveřejnění fotek. Zábavné je, že místo smazání doporučují, ať se lidé obrátí na policii.

TIP: Podvodné vyděračské maily tohoto tipu jsou popsané v Vyděračský phishing dožadující se zaplacení výkupného v Bitcoinech

2019-05-04 14_04_08-Scammers dupe Islander out of £1.2m life savings _ Jersey Evening Post.png