#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook smazal účty Alexi Jonesovi (Infowars), Lauře Lomer, Milo Yiannopoulosovi a dalším za porušování Pravidel.

Od Rychlofky

Facebook smazal účty Alexi Jonesovi (Infowars), Lauře Lomer, Milo Yiannopoulosovi a dalším za porušování Pravidel. Jones a Infowars už Facebook mazal minulý rok, desítky Stránek a účtů, nově zákaz dostali i další lidé související s Infowars. Zákaz je konečný, jakékoliv další nové účty či profily bude Facebook opět mazat.  Ve všech případech jde o známé krajně pravicové aktivisty.

Viz Facebook bans Alex Jones and Laura Loomer for violating its policies against dangerous individuals a FACEBOOK BANS ALEX JONES, OTHER EXTREMISTS—BUT NOT AS PLANNED kde upozorňují, že se to Facebooku tradičně nepovedlo. Hodiny po oznámení o postihu byla řada účtů jmenovaných stále online, včetně těch na Instagramu a aktivně využívána pro alarmování fanoušků. Někteří hledají útočiště na Telegramu.

Zajímavé je ale i to, že samotné Infowars dostalo podstatně širší ban – jakýkoliv obsah z Infowars (který není kritický) bude z Facebooku odstraněn – příspěvky, videa, Skupiny, události, atd.

2019-05-03 07_17_55-Zásady komunity.png