#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Vodafone zjistil v roce 2009, 2011/2012 backdoory v zařízení od Huawei.

Od Rychlofky

Vodafone zjistil v roce 2009,2011/2012 backdoory v zařízení od Huawei. V domácích routerech ale i v pokročilejších zařízeních. Podle Vodafone Found Hidden Backdoors in Huawei Equipment požádal o nápravu a byl ujištěn, že k nápravě došlo. Bloomberg v článku tradičně volně zaměňuje backdoor (tedy úmyslně umístěný kód umožňující přístup někomu dalšímu) a bezpečnostní chyby.

POZNÁMKA: Bloomberg má za sebou řadu hodně nepovedených pokrytí “kauz” v technologické oblastí. Třeba Bloomberg po několika letech objevili, že se Facebook nedá z telefonů odstranit. ale hlavně kauzu Super Micro (Vyšetřování nevěrohodného příběhu Bloombergů o Supermicro špionážiSuper Micro nezjistili ani po dalším zkoumání třetí stranou nic závadného).

Celé je to ještě nutno doplnit o Vodafone denies Huawei Italy security risk. Vodafone totiž upozorňuje, že “backdoor” byl ve skutečnosti Telnet a také, podstatné, žádnou bezpečnostní hrozbou nebyl – Vodafone navíc uvádí, že mělo jít o opomenut v neodstranění diagnostických funkcí po nasazení zařízení. Včetně toho, že Huawei měl problémy po objevení skutečně napravit. Stejně jako se zde upozorňuje na to, že bezpečnostní chyby jsou věc běžná i všech výrobců.

Celé to tedy může být součástí stále probíhající složité hry (a obchdní války) mezi USA a Huawei/Čínou.

2019-04-30 14_56_53-Vodafone Found Hidden Backdoors in Huawei Equipment - Bloomberg.png