#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Masivní databáze lokačních informací z telefonů slouží pro odhalování zločinů.

Od Rychlofky

Masivní databáze lokačních informací z telefonů slouží pro odhalování zločinů. Řeč v Tracking Phones, Google Is a Dragnet for the Police je o Location History od Google, ale podobné informace existují v různé podobě i jinde. Doplňující čtení najdete v Google’s Sensorvault Is a Boon for Law Enforcement. This Is How It Works. Hlavní pointa je v tom, že telefony neustále informují o naší poloze (můžete to vypnout, ale je to nepraktické) a údaje slouží k řadě účelů. Cílení inzerce, přehledu dopravy či vytížení, plánování, až po potřeby orgánů činných v trestním řízení.

TIP: Co jsou to na iPhone/iPadu „Významná místa“ (Significant Locations či Frequent Locations). Nebylo by lepší to vypnout? a Co je to geolokace? A proč na něco takového myslet jsou dva užitečné tipy, kam můžete pokračovat.

2019-04-14 08_10_14-Časová osa.png