#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

ASUS servery hacknuty. Přes aktualizační službu šlo malware až k půl milionů zákazníků. Cílem ale bylo pouze 600 počítačů.

Od Rychlofky

ASUS servery hacknuty. Přes aktualizační službu šlo malware až k půl milionů zákazníků. Štěstí může být to, že málokdo z vlastníků hardware této značky onen aktualizační program vůbec spouští. Backdoor tak ASUS na zákazníky šířil minimálně pět měsíců z loňského roku. Zajímavější je, že útočníci cílili pouze na 600 strojů podle MAC adres – na ty potom z ovládacího centra dorazil další malware. Ještě zajímavější je i to, že nakažený CCleaner měl jeden z hlavních cílů byly právě systémy ASUSu. Viz Hackers Hijacked ASUS Software Updates to Install Backdoors on Thousands of Computers a Shadow Hammer: Malicious updates for ASUS laptops

2019-03-25 14_38_54-ASUS Česká republika.png