#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Mark Thompson, šéf New York Times, varuje před novou podobou Apple News.

Od Rychlofky

Mark Thompson, šéf New York Times, varuje před novou podobou Apple News. Neříká ale vlastně nic nového, jde o letitý problém ztráty kontroly nad vlastním produktem. Ten co se v plné míře projevil posedlosti tablety (co nikam nevedla a stála miliardy) a následnou závislost na Facebooku (co vedla nejen k obrovským nákladům, ale hlavně k poklesům návštěvnosti).

Pro porovnání navíc používá Netflix, kde filmová studia pod vidinou peněz dala Netflixu obsah. Ten dnes investuje do (úspěšného) obsahu závratné částky a filmová studia nakonec prodělala. Zmiňuje i to, že pokud předplatné NYT stojí 15 dolarů měsíčně tak předplatné Apple News za 10 dolarů a přístup k desítkám médií prostě nedává smysl. Viz New York Times CEO warns publishers ahead of Apple news launch

2019-03-23 10_28_55-Breaking News, World News & Multimedia - The New York Times.png