#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook tvrdí, že méně než 200 lidí vidělo živé video ze střelby na Novém Zélandě.

Od Rychlofky

Facebook tvrdí, že méně než 200 lidí vidělo živé video ze střelby na Novém Zélandě. Navíc tvrdí, že ho v průběhu vysílání nenahlásil. Do odstranění mělo toto video jenom zhruba 400 zhlédnutí. K nenahlášení je tu novinář, který tvrdí, že video nahlásil ještě když bylo živě vysíláno.

Facebook pro změnu uvádí, že k nahlášení došlo až 12 minut poté co živé vysílání skončilo. Uvádí ale také, že bylo nahlášeno “z jiného důvodu než sebevražda”, což má být důvodem k tomu, proč se vlastně nic nedělo. Facebook nově slibuje, že změní způsoby nahlašování.

TIP: Úvaha a delší čtení – Masakr na Novém Zélandu a sociální sítě jako nástroj zviditelnění? Má to řešení? Co takhle to live video zrušit?

Nízké počty zhlédnutí mohou být cesta jak to celé zlehčit, ale je dost pravděpodobné, že to bude realistické číslo. Tisíce a tisíce zhlédnutí mají (a stále mají) další a další kopie videa, včetně umístění na jiných platformách.

Viz A Further Update on New Zealand Terrorist Attack