#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Aktualizovali jste WinRAR? Jestli ne, měli byste to rychle udělat

Od Rychlofky

Aktualizovali jste WinRAR? Jestli ne, měli byste to rychle udělat. Chyba stará 19 let objevená v únoru je aktivně využívána pro útoky. S aktualizací je to trochu problém, protože WinRAR má pouze betu co chybu řeší a je nutné jít na web a ručně naintalovat. Popravdě dost dobrý důvod, proč z počítače WinRAR odstranit, využitelnost je dnes již velmi nízká. Viz ‘100 unique exploits and counting’ for latest WinRAR security bug a Extracting a 19 Year Old Code Execution from WinRAR

Čistě teoreticky to vypadá, že na www.rar.cz/download.php je nová 5.70 verze (7. březen) co opravuje bezpečnostní chybu. Jinak je tam o důvod víc proč WinRAR odstranit, ani slovo o tom, že je nějaký zásadní bezpečnostní problém.  Pouze v Novinkách nic neříkající upozornění na chybu u ACE souborů.

fig2