#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Zuckerberg chce emulovat WeChat.

Od Rychlofky

Zuckerberg chce emulovat WeChat píší v New York Times k plánu změnit směr Facebooku k privátnímu sdílení zpráv. V Mark Zuckerberg Wants Facebook to Emulate WeChat. Can It? ale také uvádějí, že k tomu by Facebook potřeboval, aby se přes něj masivně platilo jako právě přes čínský WeChat. Dokonce do toho stihli zamíchat snahu Facebooku o vlastní kryptoměnu. Zábavné teorie, ale dá se to chápat. Těžko říct co se honí Markovi v hlavě. Jisté je jedno, jak už bylo napsáno jinde, Facebook cítí příležitost na získání další části trhu. A už jednou se mu to povedlo s vykradením Příběhů ze Snapchatu.

Pokud moc netušíte jak WeChat funguje a jak velký je, tak to rozhodně napravte. V některých ohledech je dost jisté, že je ukázkou budoucnosti chatovacích aplikací/sociálních sítí i placení přes Internet.

2017-09-24 11_32_50-WeChat - Free messaging and calling app