#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Momo hoax v mnohém připomíná Modrou velrybu. Opět šíří nezodpovědná média včetně českých

Od Rychlofky

Momo hoax v mnohém připomíná Modrou velrybu. Masově šířen aniž by reálně existoval, podporován médii a samozřejmě i Policií. Společný je i efekt, tajemná postava má používat WhatsApp a vyzývat děti k sebevraždám. A stejně jako tehdy i tady platí, že ti co tohle šíří ve skutečnosti vyvolávají zájem.

Ani v Česku už nejsme pozadu, Blesk vede s výmyslem Můj syn si přiložil nůž na krk a pak… Sebevražedná hra šokovala matku osmiletého chlapce. Ještě paradoxnější je, že nejde o nic nového. Tenhle hoax se objevil už v srpnu loňského roku.  Už tehdy E-bezpečí.cz před hoaxem varovalo v MOMO Challenge – nový druh rizikové výzvy.

Viz Schools, police and media told to stop promoting Momo hoax a Momo Challenge na Wikipedii

[01.03.19 13:30] iDnes se naštěstí nepřidal a píší Modrou velrybu nahradila Momo challenge. Děti děsí opět jen možný hoax

TIP: K Modré velrybě se podívejte do Jaká jsou Pravidla hry Modrá velryba?Modrá velryba a tajemné úkoly po kterých umírají děti? Fake a záplava výmyslů v médiích

momo-hoax-postavicka.png