#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Garmin hodiny nejel pro “údržbu” a celé to bylo učebnicově poučné.

Od Rychlofky

Garmin hodiny nejel pro “údržbu” a celé to bylo učebnicově poučné. Údržba v neděli odpoledne je u fitness aplikace poměrně nepraktická. Stejně jako je zásadně nevhodné mít účet na Twitteru a Facebooku a nedat tam ani slovo o tom, že něco nefunguje. Stejně tak je krajně nepraktické dotazy na stav ignorovat a místo toho tam dávat optimistické marketingové příspěvky.

TIP: OD 23. července 2020 Garmin má opět dlouhodobý výpadek, čtěte v Garmin má celosvětový výpadek za který možná může ransomware

Podepsalo se to i na synchronizacích – z hodinek do appky přestalo fungovat, stejně tak z Garminu do Stravy (to dělá velké množství lidí).

Zákon schválnosti způsobil nejspíš i to, že výpadek měla i Strava.; Pro podobné situace je dobré znát connect.garmin.com/cs-CZ/status a status.strava.com. Byť tedy Strava alespoň průběžně informovala na sociálních sítích.

Viz též [Garmin Connect down for maintenance] Strava servers down (app not working) as users report service / syncing issues

Dost jasně je zde vidět i problém s nadnárodními Stránkami na Facebooku, protože když se budete snažit na Stránce Garminu něco zjistit, tak vás Facebook prostě natvrdo pošle na českou mutaci. Stejně jako lidi z jiných zemí na jiné mutace.  Čímž předem zajistí, že se k případnému oznámení na “hlavní” Stránce hned tak nedostanete.

TIP: Jaký je sporttracker/chytré hodinky Garmin vívoactive optic (HR)? slouží dobře už dva roky.

[17.02.19 18:08] Garmin aktuálně stále mimo provoz, už více než tři hodiny.

[17.02.19 18:15] Garmin.com je schovaný za CloudFlare a důsledek je, že na cokoliv odpovídá 404 Not Found: Requested route (‘connect.garmin.com’) does not exist. Tady taky zjevně nikdo nepředpokládal, že by mělo dojít k tak dlouhému výpadku.

[17.02.19 18:23] “Site Error: Unable to Load Site Preferences; No Preferences Found” je odpověď onoho connect.garmin.com/status webu se stavem služeb. Obecně pro tento druh věcí platí, že je potřeba je provozovat jinde, než je vlastní web. Protože ten když přestane fungovat, tak  přestane nakonec fungovat i takováto stavová stránka.

[17.02.19 18:54] Stále nefunguje, byť dnešní a včerejší aktivitu se mi podařilo z hodinek dostat do aplikace. Web ale stále nejde

[17.02.19 19:22] Stále nefunguje. Twitter @garmin stále ani slovo

[17.02.19 20:54] Garmin Connect Status hlásí všude zeleno.

2019-02-17 18_07_02-Window.png

2019-02-17 19_22_31-Window.png

Více než čtyři hodiny má Garmin celosvětový výpadek, ale na Twitteru se zmohli jen naplánovaný marketingový příspěvěk.