#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Jak funguje Tinder? Na čem je založený algoritmus, který hledá páry?

Od Rychlofky

Jak funguje Tinder? Na čem je založený algoritmus, který hledá páry? Probírají to v The Tinder algorithm, explained asi proto, že se aktuálně blíží Valentýn. Nutno dodat, že jsou to stejně jenom dohady, protože Tinder algoritmus rozhodně nezveřejní. Navíc to vypadá, že je to založené na několik let starém vysvětlení, které dnes už vůbec nemusí platit. Podstatné ale je, že Tinderu jde jen po fotografiích a reálné informace na profilu ho vlastně vůbec nezajímají. Vysvětlí vám tak také, proč vám pořád ukazuje dokola ty samé lidi. Nejlepší je ale jedna věc, závěr v podobě “čím déle Tinder používáte, tím horší nabídky dostáváte”.

TIP: Jak se bezpečně chovat na seznamce Tinder je dost podstatné čtení. Příliš mnoho uživatelů Tinderu vůbec neřeší soukromí a bezpečnost.

PS: Tinder má ve skutečnosti ještě jeden další zásadní cíl. Co nejvíce na uživatelích vydělat. Odpovídá tomu i rozhraní, které vede k záměrným omylům. Provedení reklam, na které budete klikat také omylem. I ty jsou záměrně zobrazeny a vloženy tak, abyste ze zvyku chtěli udělat swyp.

2019-02-10 08_26_08-The Tinder algorithm, explained - Vox.png