#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook v 27 % chybuje s odhady zájmů uživatelů a tím i v následném cílení reklamy.

Od Rychlofky

Facebook v 27 % chybuje s odhady zájmů uživatelů a tím i v následném cílení reklamy. Zjistila to studie, která se ale týkala pouze USA. Kdyby totéž bylo zkoumáno v menších zemích a těch kde Facebooku vůbec nechápe tamní prostředí, bylo by to podstatně vyšší číslo.

Určitým způsobem je ale ještě horší, že 74 % uživatelů Facebooku v USA vůbec netuší, že si Facebook udržuje seznam jejich zájmů. Přitom se každý může na tenhle seznam podívat, může ho vymazat a také se může začít divit, co všechno si o něm Facebook nevymýšlel. Je to velmi užitečné i v tom, že pak snáze pochopí, proč se mu ukazuje nějaká reklama.

Viz Facebook is Wrong 27% of the Time When Detecting Users’ Interests [STUDY] a Jak zjistím představu Facebooku o mých zájmech. Jak nastavit cílení reklamy na Facebooku?

2019-01-22 17_14_20-Ad Preferences.png