#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook bude umět petice. Community Actions vám umožní vyhlásit petici a sbírat “podpisy”

Od Rychlofky

Facebook bude umět petice. Community Actions (Komunitní akce) vám umožní vyhlásit petici a sbírat “podpisy” (v Česku nezapomeňte, že elektronické petice české právo nezná, takže tohle nijak reálně dál použít nejde). Facebook si navíc představuje, že tenhle nástroj bude na petice upozorňovat vládní organizace i politiky, dokonce jim i telefonovat.

Možná si ještě pamatujete, před dvěma roky Zuckerberg začal tvrdit, že lidé budou měnit svět pomoci Skupin a videí a že přestanou být potřeba vlády i církve. První výsledek jeho naivních představ se spouští v USA. Community Actions se v dalších ohledech budou chovat jako Skupiny – mají vlastně newsfeed, Události a další funkčnost. Přihlásit se k “Petici” bude jedno kliknutí.

Jak to v praxi vypadá se můžete podívat třeba přes Pedestrian Safety near Nebinger and Santore Library nebo na www.facebook.com/action (v Ćesku prozatím nic nejde zakládat a Explore také nefunguje). Podrobnější informace viz Facebook launches petition feature, its next battlefield

TIP: E-petice nemají právní závaznost. A otázka je, k čemu je kdo zneužije

2019-01-21 07_44_45-(2) facebookfacebook-community-actions-screenshot