#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Čína má na stovku nových pravidel pro sociální sítě s krátkým videem

Od Rychlofky

Čína má na stovku nových pravidel pro sociální sítě s krátkým videem (příkladem je TikTok). V rámci nových pravidel budou provozovatelé nést odpovědnost za obsah vkládaný uživateli a budou tedy muset veškerý obsah prověřovat a schvalovat. Nežádoucí je například “oblékání se do kostýmů Komunistické strany”, propagace uctívání peněz  či hédonismus. Nechybí ani zákaz podpory nezávislost Taiwanu či Hong Kongu a řada dalších politických témat. Nová cenzura bude znamenat hlídat na 600 milionů lidí denně, právě tolik jich sdílí a prohlíží krátká videa na mobilních sociálních sítích. Viz Beijing widens control of wildly popular short-video apps

TIP: Výše zmíněný TikTok je v Česku jedna z aktuálně mohutně se šířících sociálních sítí. Podrobnosti v Jakž takž jsme pochopili Facebook. Jenže děti nám mizí na TikTok a Jak nastavit soukromí: Jak bezpečně (zejména pro děti) nastavit TikTok (bývalé Musical.ly)

tiktok-monthly-downloads-2018