#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Twitter představil nový design webové verze. Klasicky většina zbytečných změn, podstatné věci stále nic.

Od Rychlofky

Twitter představil nový design webové verze. Možnost opravit tweet samozřejmě stále nic. Ale zato nové záložky (zbytečné), noční režim (částečně užitečné) a “spořič dat”.

zásadní je, že se už zase prohazují sloupce (prostě to co bylo vlevo je teď vpravo) a místo tří sloupců jsou dva.

Končí zobrazení detailu tweetů v “okně”, nyní je to prostě samostatně zobrazená stránka – nově je na webu i klasický “sdílecí” symbol (poslání zprávou, přidání do záložek, zkopírování odkazu). Nesmyslný ukazatel počtu znaků v Tweetu je stále stejně nesmyslný (vypadá jako kruhová indikace odesílání).

Profil má opět jiný obrázek (1500 x 500 už tedy platit nebude, vypadá to na 600 x 200). Bohužel kruhové profilové obrázky i zaoblené rohy zůstávají.

TIP: Twitter for dummies (3): Jak na obrázek v záhlaví a profilový obrázek se týká právě toho jak vytvořit a nastavit obrázek v záhlaví a profilový obrázek.

Trochu širší je i sloupec pro newsfeed, projevuje se to na o mírně širších fotkách.

Zjednodušené je i Nastavení, ale tím že je vše jinak rozházené. Spořič dat a Noční režim se zapínají přímo v menu. Spořič dat ale také v Nastavení -> Využití dat a těžko říci co “Díky této funkci Twitter spotřebuje méně mobilních dat.” vlastně dělá.

2019-01-12 17_09_13-(1) Daniel Dočekal (@Medvidekpu) _ Twitter.png

Zatím je i stále možné přepnout na původní verzi Twitteru (najdete v menu, zcela na konci).

TIP: Twitter for dummies na @365tipu je dost hodně důkladný návod pro vše okolo Twitter.

Noční režim je místy poměrně nepřehledný, ale jinak prostě klasika. Součást novodobé mánie umět všechno zobrazit “černé na bílém” v obrácené “bílé na černém” podobě.

Zejména když chcete psát nový tweet.

A nutno dodat, že si nejsem úplně jist “novostí” nočního režimu, je to v menu i v původní podobě.