#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Zásadní únik osobních dat německých politiků (ale i celebrit a novinářů)

Od Rychlofky

Zásadní únik osobních dat německých politiků (ale i celebrit a novinářů) se začal objevovat už prosinci. Telefonní čísla, adresy, interní stranické dokumenty, čísla platebních karet, záznamy privátních chatových komunikací, vše postupně zveřejňované na účtu na Twitteru.

Vlastně nic překvapivého, tedy až na maličkost, že v úniku nejsou lidé z AfD. Plus klasicky, mezi reálnými věcmi je i dostatek vložených výmyslů a manipulací. Viz German politicians’ personal data leaked online a German politicians targeted in mass hack attack. Vedle @_0rbit fungoval ještě @_0rbiter a blog na 0rbiter.blogspot.com a tohle vše může mít kořeny v hacku několika desítek vládních počítačů v březnu 2018.  Je velmi pravděpodobné že tam se hackeři dostali k přihlašovacím údajům a pak je prostě zkoušeli na dalších službách – klasicky s používáním stále stejného hesla uspěli. Jiná teorie zmiňuje, že se dostali nejprve k heslům účtů na sociálních sítích.

Účty na Twitteru i web jsou zablokované, ale úniky jsou ještě dostupné – třeba přes bit.ly/2BSpeta (bit.ly/2F2mcFQ), bit.ly/2Rk1BmT

2019-01-04 14_10_45-PrivateBin.png