#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Instagram na chvíli zrušil klasické rolování příspěvky. Po masivních protestech vrátil vše zpět. Prý k přepnutí došlo omylem.

Od Rychlofky

Instagram v nové verzi zrušil klasické rolování příspěvky, ty se nově ovládají stejně jako Příběhy a na další příspěvky se dostanete klikáním (vpravo pro další, vlevo pro předchozí, v záhlaví je ukazatel “kde” jste) nebo vodorovným swype. Na návrat na začátek se zapomnělo.  Celé je to ještě více komplikované tím, že je nutné klikat do prostoru fotky – nikde jinde to nefunguje. Problém se objevuje i u fotek kde jsou označení lidé. Přestalo fungovat vodorovné swype pro vložení do příběhu/přímé zprávy. Tvůrci téhle změny moc nemysleli hlavo – způsob ovládaní z Příběhu nelze použít pro klasické příspěvky.

 

[27.12.18 17:17] Pokud jste už nový Instagram dostali a náhle se vše vrátilo zpět, tak to vypadá, že Instagram zasáhl a vše vrátil zpět do původní podoby.

[27.12.18 17:27] Adam Moseri, šéf Instagramu, označil plošné zapnutí za chybu. Takže teď už je vlastně jasné. 

2018-12-27 17_27_08-Window.png

[27.12.18 18:05] S omluvou nakonec přišel i Instagram jako takový

2018-12-27 18_04_53-Window.png

Co předcházelo a co o tom píší média

Test nového způsobu procházení se objevil před třemi měsíci, viz Instagram tests tapping instead of scrolling through posts kde je nejzábavnější číst o tom jak je to zdravější (protože se prsty neunaví posouváním po displeji) a jak to povede k tomu, že lidé budou na Instagramu trávit více času. A také to, že s tím původně přišel Snapchat.

Reakce uživatelů celosvětově je vcelku pochopitelná, označují to za zničení Instagramu. Pro Facebook to je žádoucí změna, klikání bude možné vydávat za engagement a velmi brzy se dočkáme oznámení o tom, jak je Instagram výjimečný zapojením uživatelů. Viz INSTAGRAM UPDATE COMPLETELY CHANGES HOW USERS SCROLL THROUGH FEED

2018-12-27 16_22_18-Window.png