#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Twitter vrací zpět klasický chronologický newsfeed

Od Rychlofky

Twitter vrací zpět klasický chronologický newsfeed. Budete si ho ale muset zapnout a možné to podle všeho bude jenom v mobilních aplikacích, Nepovedený experiment s algoritmickým určením co uvidíte a co ne tak částečně končí. Součástí je i pochopení samotného Twitteru, že s ohledem na zpravodajskou povahu této sociální sítě prostě nechronologický zmatek nefunguje.

TIP: Změna na algoritmický newsfeed (timeline) je popsána v Jak funguje časová osa na Twitteru? A co přinesla nová filtrovaná timeline?

V mobilní aplikaci hledejte ikonku s několika hvězdičkami (Twitter tomu říká “sparkle”). Absurdní je, že to nemůžete přepnout natrvalo, musíte to mačkat opakovaně a pak se aplikace prý “naučí”, že to chcete. Novinka se nejprve objeví na iOSu, později na Androidu. Viz Twitter is relaunching the reverse-chronological feed as an option for all users starting today

Twittertimelineupdate.gif