#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Loot boxy ve hrách mohou v dětech způsobovat problémy se sázením

Od Rychlofky

Loot boxy ve hrách mohou v dětech způsobovat problémy se sázením, tvrdí to Britská Gambling Association ve výroční statistice. Jde přitom o loot boxy, které se kupují za peníze (každý koupeny box má šanci že získáte nějaký herní předmět) a právě ono kupování je tam tím problematickým mechanismem. Trochu vadou na kráse je, že čísla co Gambling Association vyšla mohou být způsobena změnou metodiky.

Ale znáte to, když je možné ukázat prstem na hry, tak se hodí jakýkoliv důvod. Na druhou stranu, zda masivní nákup loot boxu způsobí pozdější závislost na výherních automatech nikdo neumí ani potvrdit ani vyvrátit. Což opět nebrání aby v ‘Loot boxes’ in video games could be giving kids a gambling problem neudělali závěr, že by se v hrách měly zrušit všechny sázkové/losovací hry.

2017-07-01 18_56_00-King.com - Play the Most Popular & Fun Games Online!