#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

EUBF chce využít blockchain pro systém digitální identity a digitální verze národních měn

Od Rychlofky

EUBF chce využít blockchain pro systém digitální identity a digitální verze národních měn. Je to velmi úsměvné, třeba proto, že to vlastně je zcela v rozporu s onou původní myšlenkou decentralizace – oboje totiž bude centralizováno.

Trochu s otazníkem je i to, že vlády budou těmi, kdo budou určovat kdo online jsme (a kdo smíme být) a budou moci sledovat vše co online děláme. Naivní představa je i ta, že tohle má zabránit hackům, krádežím identit, phishingu či podvodům.

Ve spojení s tokenizovanou měnou navíc bude snadné velmi přesně sledovat tok peněz každého jedince. Kryptoměny to degraduje na úroveň klasických měn, třeba i v možnosti aby si kterýkoliv stát prostě navýšil objem “peněz” dle chuti a potřeby.

Poslední co je vhodné dodat je, že to celé je řešitelné i bez blockchainu.

Viz Hello Big Brother: EU wants to manage your digital identity on the blockchain a pokud by web EUBF fungoval (už několik dní nejede) tak byste si tu studii i  mohli přečíst.

2018-12-08 07_50_11-Uživatel EU Blockchain na Twitteru_ „Discover our latest report on #Blockchain f.png