#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Quora hacknuta a útočníci se dostali v zásadě ke všemu co na Quoře máte

Od Rychlofky

Quora hacknuta a útočníci se nejspíš dostali v zásadě ke všemu co na Quoře máte. E-mailům, jménům, IP adres, šifrovaným heslům, nastavením, údajům o personalizaci, veřejně i neveřejně dostupným aktivitám, datům importovaným z propojených sítí, kontaktům, demografickým informacím, zájmům, ale také přístupovým tokenům. Kolika účtů se to týká v oznámení uvedeno přímo není, ale můžete předpokládat že kompletně všech, byť s různými úrovní úniku dat. Detaily viz Quora Security Update – FAQ. Nezapomeňte, jako vždy, že vaše heslo na Quora bylo kompromitováno a již nikdy nesmí být použito.

TIP: V Jak ověřím, jestli můj e-mail a heslo není v nějakém úniku hesel? zjistíte jak je možné si ověřit v jakých únicích se nacházel váš e-mail a s tím spojené heslo.

Podle How many people use Quora? může jít až o 200 milionů uživatelů ohrožených tímto hackem. Číslo ale bude menší, zde jde nejspíš i o návštěvníky (měsíční), nikoliv skutečné uživatele/ měsíční aktivní uživatele (mající účet).

2018-12-04 06_27_45-Doručená pošta (7) - daniel@justit.cz - JustIT.cz Mail.png

[04.12.18] Quora do výše uvedeného FAQ o hacku doplnila, že napadeno bylo 100 milionů uživatelů.

2018-12-04 16_04_48-(11) Quora Security Update - The Quora Blog - Quora.png