#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Marriottu unikla data o až 500 milionech lidí

Od Rychlofky

Marriottu unikla data o až 500 milionech lidí – jména, e-maily, čísla pasů, údaje o cestách a možná i čísla platebních karet. Viz Marriott discloses massive data breach affecting up to 500 million people a Marriott Says Starwood Hacked; Could Be Biggest Since Yahoo, V tom druhém správně upozorňují na rozměr úniku. Hackeři k datům v systémech Starwood měli přístup od roku 2014. Oznámení společnosti viz Marriott Announces Starwood Guest Reservation Database Security Incident

2018-11-30 13_32_36-Marriott Announces Starwood Guest Reservation Database Security Incident _ Marri.png

TIP: Komentář společnosti Kaspersky Lab k úniku dat z databáze hotelů Marriott

Marriott koupil Starwood hotely v roce 2016, takže je koupil i s napadenými sítěmi. V With hotel acquisition, Marriott inherited a massive system breach zmiňují, že jedna z možných cest byl proprietární WiFi systém. Zmiňují tam i to, že čísla platebních karet sice byla šifrována přes AES-128, ale hackeři mohli získat dešifrovací klíče. Zmiňují tam navíc to, že už v roce 2016 se objevil hack, který ale nejspíš neměl nic společného s tímto zásadním hackem.