#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook vám řekne kolik času na něm trávíte. Ale nic moc nečekejte

Od Rychlofky

Facebook vám řekne kolik času na něm trávíte. Až dorazí nová verze mobilní aplikace, tak v menu najdete “Your time on Facebook” a tam přehled o tom, kolik času jste věnovali prokrastinaci. Můžete tam nastavit i kdy vám má varovat, že už jste na Facebooku příliš dlouho. Nic víc ale nečekejte, nic jako u Apple v iOSu – nedozvíte se čím ten čas vlastně trávíte, nemůžete nastavit detailnější omezení, rodiče nemohou omezit užívání dětem. Facebook tuto funkčnost oznámil už v srpnu aby ji poté nezpřístupnil. O hodně měsíců později přišel s nedodělkem. Viz Facebook launches a dashboard for tracking the time you spend in its app a pokud v aplikaci nic takového nemáte, tak klasicky musíte počkat až na vás přijde řada.

Prakticky shodně je tato funkčnost dostupná v Instagramu.  Včetně toho, že pokud používáte Instagram na více zařízeních (tablet a mobil), tak na každém to počítá zvlášť. Podobně jako Facebook to neumí počítat čas trávený na webovém Facebooku.

TIP: V Screen Time vám spočítá čas trávený aplikacích a s displejem. A také umožní omezit. Nové v iOS 12 se můžete podívat, jak toto řeší iPhone/iPad

Find-Your-Time-on-Facebook-under-Settings-and-Privacy-to-visit-the-new-dashboard.jpg