#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Falšovaná data o sledovanosti videa měla pochopitelně vliv na špatná rozhodnutí vydavatelů (i inzerentů) investovat zásadní peníze do tvorby video obsahu

Od Rychlofky

Falšovaná data o sledovanosti videa měla pochopitelně vliv na špatná rozhodnutí vydavatelů (i inzerentů) investovat zásadní peníze do tvorby video obsahu. Uvěřili Facebooku, že uživatelé masivně konzumují videa, ačkoliv tomu tak nebylo. Facebook zároveň s falšovanými daty tvrdil, že lidé přestává zajímat text. Dokonce tvrdil, že ve videu lze v kratší době poskytnout více informací, než v textu (což víme, že je nesmysl). Dnes Facebook čelí žalobě, že čísla o sledovanosti videí byla až o 900 % navýšená. Viz Did Facebook’s faulty data push news publishers to make terrible decisions on video?

2018-10-20 09_21_27-Did Facebook’s faulty data push news publishers to make terrible decisions on vi.png