#TYDEN je týdenní souhrn zajímavých a důležitých věcí z IT/C, marketingu, bezpečnosti, socnetů, hw/sw, AI, finančních výsledků. 20 tisíc znaků pro platící, včetně anglické verze. Stojí jen 5 USD měsíčně nebo 50 USD na rok. Poloviční krátká podoba je zdarma.

Přihlásit odběr ➡️ rychlofky.substack.com

Facebook potlačuje viditelnost odkazu s “ukradeným obsahem”.

Od Rychlofky

Facebook potlačuje viditelnost odkazu s “ukradeným obsahem”. Takže pokud vaše sdílení odkazů na Facebooku má ještě menší dosah než dříve, tak si o vás možná Facebook myslí, že kradete cizí obsah a dáváte ho na vlastní web jen tak. Facebook takovýmto příspěvkům omezí dosah, stejně jako to dělá u clickbaitingových titulků či cílových stránek zaplavených inzercí (viz dřívejší oznámení). Ze zkušenosti je asi vhodné dodat, že tohle v Česku Facebook nikdy neuměl. Zajímavé ale je, že Facebook News Feed now downranks sites with stolen content uvádí, že Facebook vše poznává porovnáváním obsahů webových stránek. Vážně.

PS: Výše popsané znamená, že pokud budete provozovat zpravodajské médium přetiskující agenturní zprávy, tak tenhle algoritmus vás postupně zlikviduje.

2018-10-17 17_53_57-Facebook News Feed now downranks sites with stolen content _ TechCrunch.png